Information om cremefraiche, fraiche, syrnet fløde og creme frisk

Cremefraiche og fraiche er begge syrnede mejeriprodukter. Samlet er der overordnet 3 betegnelser i denne kategori, og de benævnes som hhv. cremefraiche 38% og cremefraiche 18% og fraiche 9%.
Fraise 9% er blevet mere populær sammenlignet med tidligere. En af årsagerne er, at den har en vis fedme og fylde i viskositeten, men fraiche indeholder mindre fedt sammenlignet med “creme fraiche”.
Netop pga. at indholdet i fraiche indeholder mindre fedt betyder rent lovgivningsmæssigt, at man ikke må kalde produktet for “creme fraiche”, men kun for hhv. “fraiche”, “syrnet fløde” eller “creme frisk”.Opskrifter med cremefraiche, fraiche, syrnet fløde og creme frisk

FORLOREN HARE MED KARTOFLER OG EN LET SALAT

Dejligt forloren med hakket svinekød og kalvekød med bacon, rasp, bouillon og en dejlig sovs med mælk, fløde, ribsgelé, majsmel og kulør. Denne opskrift er skrevet til 2 personer, men du kan sagtens gange opskriften op eller ned efter til behov.

(mere…)

CHILI CON CARNE MED JASMINRIS OG KRYDRET CREME FRAICHE

Denne ret med chili con carne, serveres med jasmin ris og krydret creme fraiche. Retten er designet til 2 personer, Chili_con_carne_med_ris_og_creme_fraiche_400men du kan selv skalere mængden op til flere eller færre personer efter behov.

(mere…)

SPINAT OG FETA PAKKET I BUTTERDEJ SERVERET MED SPRØD KYLLING

Dejlige stegte kyllingestykker serveret sammen med spinat Sprod-kylling-og-butterdejspakker-med-spinat-og-fetamed feta pakket ind og bagt i butterdej. Det hele serveres sammen med gulerodsstave og en god salsa dip.

Salsa dip kan laves både med fraiche, syrnet fløde eller creme frisk.

(mere…)