Information om hvidløg

Hvidløg smager fantastisk og kan spises sammen med et væld af retter. Hvidløg er dertil også et velkendt urtemedicin, der har mange positive funktioner.
Hvidløg er teknisk en grøntsag, og hvidløg bruges ofte som krydderurt i forbindelse med madlavning.
Hvidløg indeholder svovlforbindelser og har derfor en naturlig stærk lugt og smag. Den stærke hvidløgsduft af disse svovlforbindelser reduceres ved tilberedning og smagen bliver mere nøddeagtig og sød.
Pas altid på ikke at opvame og riste hvidløg for meget, så der dannes de meget bitre smagsnuancer. Mørkristede hvidløg kan i værste fald give en meget brændt og uønsket bitter smag.
Mikrobiologisk indeholder hvidløg stoffet allicin, som har en mikrobiologisk hæmmende effekt på både skimmelsvampe og bakterier.Opskrifter med hvidløg

SPRØDE TORTILLAS OG VEGETARISK CHILI

Fuldkornstortillas med forårsløg, peberfrugt, tomat, chili, gulerod, svampe og hvidløg, med en dressing af creme fraiche.Vegetarisk_chili_med_sprode_tortillas_400 Det er en vegetarisk menu til 2 personer, se opskriften herunder.
(mere…)

KALKUNRULLER I TOMATSAUCE MED KARTOFFELMOS OG GREMOLATA

Kalkunruller_i_tomatsauce_med_gremolata_og_kartoffelmos_800Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem i stykker på cirka 2×2 centimeter. Put dem i en gryde og dæk dem akkurat med vand, og lad dem koge møre i cirka 12 minutter. (mere…)

GRILLET KALKUN MED TZATZIKI OG JASMINRIS
Grillet kalkun opskrift - lækker aftensmad opskrifter fra RetNemt.dk

Grillet kalkun opskrift – lækker aftensmad opskrifter fra RetNemt.dk

Risene koges i 3½ dl vand med ½ tsk salt i cirka 12 minutter i en gryde med låg. (mere…)

LÆKKER LYNSTEGT KYLLING MED RUCOLA

Spaghettien koges i let saltet vand indtil den er al dente i cirka 10 minutter. (mere…)

MAROKKANSK BURGER
Marokkansk_burger_800

God aftensmad med Marokansk burger – opskrift og råvarer som denne hver uge fra RetNemt.dk

Løg og hvidløg piles og hakkes fint, og blandes sammen med det hakkede oksekød. Hæld væden fra kikærterne og bland også disse med oksekødet. (mere…)

SOJA-, HVIDLØGS- OG INGEFÆRMARINERET KYLLING I WOK

Kyllingefilet marineret i Wok elller på sauterpande i en lækker soja, hvidløgs- og ingefærmarinade servereMarineret kylling i wokt med delikate brune kogte og letsaltede ris.

(mere…)