Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/housea2z.com/aftensmad.net/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/housea2z.com/aftensmad.net/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/housea2z.com/aftensmad.net/wp-includes/plugin.php on line 601
kartofler | Opskrifter med kartofler → God aftensmad

Information om kartofler

Kartofler indeholder en masse vitaminer, som eks. C-vitamin (Ascorbinsyre), der til får du også et bidrag af folat, niacin og kalium.
Der er et væld af kartofler i danske butikker, men vi anbefaler friske nyopgravede kartofler overleveret lokalt. Der er en verden til forskel rent smagsmæssigt. Nyopgravede kartofler er helt unikke, så har du muligheden for at kører ud til din lokale grønthandler eller din lokale bondemand, så kan du toppe menuen.
Bon Appetit :-)Opskrifter med kartofler

SVINEKOTELETTER MED LÆKKER SVAMPESAUCE

Vi præsenterer lækre svinekoteletter med kogte kartofler, Svinekoteletter_med_laekker_svampesaucesukkerærter med ristede skalotteløg, hvidløg og champignon i en delikat sauce med provencekrydderi også kaldet “Herbes de provence”. Har du ikke provencekrydderi, så kan du også blande denne delikate krydderiblanding selv. Provencekrydderi består af krydderier som tørret rosmarin, timian, merian, oregano og basilikum. (mere…)

CITRONKRYDREDE KARTOFLER SERVERET MED FYLDTE COURGETTER OG SKINKEMIGNON

Denne opskrift byder på en lækker skinkemignon med fyldte squash og bagte kartofler med et pift af citronskal, serveret med brød og Fyldte_courgetter_og_skinkemignon_med_citronkrydrede_kartoflertoppet med frisk rosmarin.

(mere…)

STEGTE KARTOFLER med BØF LINDSTRØM OG SALAT

I denne ret serveres en god Bøf Lindstrøm med kartofler i tern med en god salat. Bøf Lindstrøm er opkaldt efter den norske kok Adolf Henrik Lindström som var med polarforskeren “Roald Amundsens” store sydpolsekspedition i årene 1910 til 1912, men Lindstrøm var også med på flere øvrige ekspeditioner rundt på Syd- og Nordpolen i starten af 1900-tallet. Lindstrøm gik meget op i at maden skulle smage godt, og da maden var knap, så producerede Lindstrøm en form for frikadelle med hakket kød, æg, mel, løg samt hakkede rødbeder, kapers og syltede agurker. Se opskriften herunder – Bon appetit.

(mere…)

KARTOFFELSALAT, YOGHURTSAUCE OG SVINEKØDSKEBAB

Lækre grillspyd af svinekød, skalotteløg, purløg, tomatpuré, mel, salt og peber serveret sammen med en hjemmelavet kartoffelsalat til en dejlig sauce af yoghurt, sennep, sukker og purløg. Denne opskrift er forfattet til 2 personer, men du kan ret nemt skalere opskriften op eller ned efter behov.

 

(mere…)

FRIKADELLER MED BRUN SOVS, KARTOFLER OG GRØNNE BØNNER

Lækre frikadeller med løg, brun sovs og gode danske kartofler samt rødkål og grønne bønner. Denne opskrift er skrevet til 2 personer, men du kan nemt gange opskriften op til flere personer eller ned til færre personer efter behov.

(mere…)

FORLOREN HARE MED KARTOFLER OG EN LET SALAT

Dejligt forloren med hakket svinekød og kalvekød med bacon, rasp, bouillon og en dejlig sovs med mælk, fløde, ribsgelé, majsmel og kulør. Denne opskrift er skrevet til 2 personer, men du kan sagtens gange opskriften op eller ned efter til behov.

(mere…)

HJEMMELAVET SENNEPSVINAIGRETTE MED OVNBAGTE KARTOFLER MED KYLLINGEFILET OG VALNØDDER

Dejlige kyllingeindefileter med varme krydrede kartofler, bønner, forårsløg og hjemmelavet sennepsvinaigrette. Knuste_kartofler_med_kylling_valnodder_og_sennepsvinaigrette_400Denne opskrift er skrevet til 2 personer, men du kan let gange opskriften op til flere eller ned til færre personer efter behov.

(mere…)

WALDORF SALAT OG KYLLINGEBRYST MED PERSILLE OG EN SAUCE MED ÆBLE

Denne ret består af kyllingebryster, kartofler, æbler, persille, vindruer, dressing og en delikat kryddersmør. Kyllingebryst_med_persille_og_aeblesauce_og_salat_a_la_waldorf_400Denne opskrift er afmålt op til 2 personer, men du kan sagtens udvide eller mindske indholdet efter behov, hvis I nu er 3, der skal spise eller måske kun 1 person, der skal spise.

(mere…)

MØRBRAD FYLDT MED PERSILLE TOPPET MED FLØDESAUCE

En lækker svinemørbrad med persille, kartofler, flødesovs, citron, bouillon, æblegelé og salat. Opskriften er til 2 personer. Svinemørbrad kan laves på mange måder, men det vigtigste er at klargøringen af mørbraden er i orden. Sørg for at få afpudset de forskellige sener, hinder og fedt og skær bimørbraden af.

(mere…)

STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS

Danmarks nationalret er jo “Stegt flæsk med persillesovs”, så hvorfor ikke springe ud i det, og lave den lækre danske ret Stegt_flaesk_med_persillesovs_400med delikat god stegt Dansk flæsk, frisk persille og nye danske kartofler i en god sauce? Lad os komme i gang.

(mere…)

FLANKSTEAK HVIDLØGSMARINERET MED POMMES GURKEMEJE, AIOLI — OG FORÅRSSALAT

Lækker salat toppet med en dressing lavet af eddike og honning krydret med salt og peber Hvidlogsmarineret_flanksteak_med_pommes_gurkemeje_aioli_og_forarssalat_400serveret til hvidløgsmarineret flankesteak og krydrede katofler. Salaten indeholder både radiser, salat, forårsløg og agurk.

(mere…)

RØGET LAKS MED DILDKARTOFLER TOPPET MED PEBERRODSDRESSING

Lækre kogte kartofler kogt med citronskal og vendt i frisk dild ogRoget_laks_dildkartofler_og_peberrodsdressing krydret med salt, peber og citron. Dette serveres sammen med en delikat peberrodsdressing, med salat toppet med agurk tilsat chiliflager. Den røgede laks anrettes sammen med salaten.

(mere…)

BØG LINDSTRØM MED STEGTE KARTOFLER OG SALAT

Bøf Lindstrøm er en delikat ret med en god bøf af hakket oksekød, løg, kapers, salt og peber serveret med gode ristede kartofler.

(mere…)