Information om kyllingefilet

Kyllingefilet er kyllingekød skåret fra unge haner eller høns. Kyllingekød indeholder en lang række gode salte og fedtsyrer samt vitaminer, som eks. essentielle fedtsyrer oliesyre og linolensyre. Dertil indeholder brystfileterne salte som natrium, kalium, magnesium og phosphor, samt jern, kobber, zink og mangan. På vitamindelen bidrager kyllingekød primært med A-vitamin, Niacin og Folat.
Pas på ikke at stege kyllingekødet for meget, så kødet bliver sort eller brændt. For hvis kød oversteges så det bliver brændt, så dannes der en lang række stoffer, der er kræftfremkaldende, som eks. Nitrosaminer (NTA).Opskrifter med kyllingefilet

GRØNNE RIS OG KYLLINEFILETER I SENNEPSCRUST

Vi præsenterer en delikat ret med marinerede kyllingefileter serveret med sennep, chili, avokado og frisk basilikum. Kylling_i_sennepscrust_med_gronne_ris_400

(mere…)

BARBECUEMARINERET KYLLING, TORTILLASTRIMLER, STEGTE MAJS OG SALAT

Barbecuemarineret kyllingefileter med tortillas og Salat_med_barbecuekylling_tortillastrimler_og_stegte_majs_400en dejlig salat og grønne bønner, majs, løg, tomat, salat og peberfrugt. Denne opskrift er til 2 personer, men kan let skaleres op eller ned efter behov.

(mere…)

HJEMMELAVET SENNEPSVINAIGRETTE MED OVNBAGTE KARTOFLER MED KYLLINGEFILET OG VALNØDDER

Dejlige kyllingeindefileter med varme krydrede kartofler, bønner, forårsløg og hjemmelavet sennepsvinaigrette. Knuste_kartofler_med_kylling_valnodder_og_sennepsvinaigrette_400Denne opskrift er skrevet til 2 personer, men du kan let gange opskriften op til flere eller ned til færre personer efter behov.

(mere…)

NUDLER OG KØDBOLLER AF KYLLING I HOISINSAUCE

Kødboller lavet af hakket kyllingekød sereveret med nudler til en salat med champignon, bønner og chili. Denne opskrift er målrettet 2 personer.Kyllingekodboller_i_hoisinsauce_med_nudler_400

(mere…)

HONNINGRISTEDE GULERØDDER, KØRVEL OG SAUTÉSKIVER AF KYLLINGEFILET

Honningristede gulerødder, stegt kyllingefilet marineret med teriyaki med couscous med lime og frisk kørvel. Retten herunder er til 2 personer. Se opskrift og fremgangsmåde her.

(mere…)

BULGURSALAT MED KYLLING

Lækker bulgursalat med babyspinat, cherrytomater, rødløg, peberfrugt, agurk og kyllingeinderfilet. Se opskrift til 2 personer samt fremgangsmåde herunder.

(mere…)

KYLLING OG MANGOSALAT MED CHILI OG BELUGALINSER

Linser, kyllingefilet, mangofrugt, hjertesalat, chili, ristede pinjekerner, rapsolie, æblejuice, citronsaft, salt og peber – lyder det lækkert? Så kig med her.

(mere…)

LÆKKER LYNSTEGT KYLLING MED RUCOLA

Spaghettien koges i let saltet vand indtil den er al dente i cirka 10 minutter. (mere…)

LÆKKER CREMET PASTA MED KYLLING, BACON, SQUASH OG SPINAT

Letcremet_pasta_med_kylling_bacon_squash_og_spinat_800Pastaen skal koge i let saltet vand i 9-10 min.

Kyllingefieterne skæres i tern på cirka 3 cm.

Squash halveres på langs og skæres derefter i tynde skrå skiver. Spinat skyles grundigt. (mere…)

SOJA-, HVIDLØGS- OG INGEFÆRMARINERET KYLLING I WOK

Kyllingefilet marineret i Wok elller på sauterpande i en lækker soja, hvidløgs- og ingefærmarinade servereMarineret kylling i wokt med delikate brune kogte og letsaltede ris.

(mere…)

KYLLINGERULLER MED SPINAT I TOMATSAUCE

Et par lækre kyllingefileter rullet ind i spinat med en delikat tomatsauce og delikat økologisk perlebyg som et nyt pift til retten i stedet for ris eller kartofler.

(mere…)