Information om tomater

Der er utrolig mange gode og lækre opskrifter med tomater. Tomater er en sund grøntsag i familie med kartofler. En tomat kræver meget vand da selve tomatterne er hele 90% vand. Frugterne på en tomatplante er store bær, men bliver dog ofte omtalt som en grøntsag. Tomater er fremragende i en lang variation af salater, men også varme aftensmad retter er et hit med tomatter.Opskrifter med tomater

RISTET BACON MED CREMET RISOTTO OG TOMAT

Lækker skåret bacontern med en dejlig risotto vendt rundt med en god cremet ost og det hele serveres med tomat. Denne opskrift er skrevet til 2 personer, men du kan let gange opkriften op eller ned efter behov.
(mere…)

BARBECUEMARINERET KYLLING, TORTILLASTRIMLER, STEGTE MAJS OG SALAT

Barbecuemarineret kyllingefileter med tortillas og Salat_med_barbecuekylling_tortillastrimler_og_stegte_majs_400en dejlig salat og grønne bønner, majs, løg, tomat, salat og peberfrugt. Denne opskrift er til 2 personer, men kan let skaleres op eller ned efter behov.

(mere…)

PASTA, ÆGGEKAGE OG SERRANOSKINKE

Hjemmelavet æggekage med pasta og seranoskinke. Denne opskrift er skrevet til 2 personer, men du kan let gange denne opskrift op eller ned efter behov.

(mere…)

INDONESISKE FRIKADELLER MED TABOULEH

Rør salt sammen med kødet. Tilsæt soja, Tabasco, peber, spidskommen, koriander,  æg, mel og hakket løg. Det hele røres sammen til en fars.

Bulgur koges i 10-12 minutter 2 dl vand med en lille smule salt. Derefter hældes bulgur i en si og afkøles. Peberfrugt og tomater skæres i små tern og blandes sammen med bulgur. Tilsæt finthakket mynte, hakket persille , fintsnittet forårsløg, citronsaft og olie. Smag til med salt og peber.

Farsen formes med hænderne til små boller på størrelse med valnødder. Tryk sesamfrøene godt fast. De indonesiske frikadeller steges i olie på en pande i 8-10 minutter til de er gennemstegte og gyldne. Sørg for jævnligt at vende dem, for at de kan holde deres facon.

KALKUNRULLER I TOMATSAUCE MED KARTOFFELMOS OG GREMOLATA

Kalkunruller_i_tomatsauce_med_gremolata_og_kartoffelmos_800Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem i stykker på cirka 2×2 centimeter. Put dem i en gryde og dæk dem akkurat med vand, og lad dem koge møre i cirka 12 minutter. (mere…)

LÆKRE SESAMFRØ PÅ TERYIAKI KYLLINGELÅR MED NUDLER & GRØNTSAGER

Teryiaki kyllingelår med sesamfrø, servet med nudler, broccoli, tomat og lækker sød chilisauce.

(mere…)

GRILLET KALKUN MED TZATZIKI OG JASMINRIS
Grillet kalkun opskrift - lækker aftensmad opskrifter fra RetNemt.dk

Grillet kalkun opskrift – lækker aftensmad opskrifter fra RetNemt.dk

Risene koges i 3½ dl vand med ½ tsk salt i cirka 12 minutter i en gryde med låg. (mere…)

GRILLEDE GRØNNE HAKKEBØFFER — MED SALAT MED KARTOFLER

Grillen tændes i god tid. Din grill er klar til brug, lige så snart overfladen på kullene er grå, og der ikke er nogle flammer mere. En god tommelfingerregel siger at grillristen er tilpas varm, når du kan holde din hånd over grillristen i mindst 5 sekunder, men ikke længere end 10 sekunder. (mere…)

GRILLET FISKEBURGER

Start med at tænd for grillen og klargør ingredienserne, mens du venter på at grillen varmer op. (mere…)

VEGETARISK TANZANIA-GRYDE

Start med at tænde ovnen ved 200 grader. (mere…)