Opskrift: BRASILIANSK GRYDERET: FEIJOADA

Tilberedning af BRASILIANSK GRYDERET: FEIJOADA

Brasiliansk gryderet som Feijoada er en delikat ret, der oprindelig eFeijoada-Brasiliansk-gryderetr baseret på bønner og frisk grisekød eller oksekød.  I den Brasilianske udgave er retten primært lavet på sorte bønner. I denne ret serveres skinkeinderlår, vilde ris, sorte bønner, hakkede tomater med løg, hvidløg, rød peberfrugt, persille og retten krydres med paprika, salt og peber.

.

.

Start med at vaske hænder og fingre med varmt vand og sæbe.

.

Kog de vilde ris brug ca. 3,5 dl vand tilsat et drys salt (ca. 0,5 tsk). Kog de vilde ris i cirka 25 minutter under låg. Kog dem ved svag varme.

Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

Skyl peberfrugten under den kolde vandhane og fjern kernehuset og skær den røde peberfrugt i strimler.

Rens champignon og hak dem fint.

Vask hænder og fingre med varmt vand og sæbe.

Varm olie op i en gryde og brun svinekødet. Når svinekødet er brunet, så hæld den skårene røde peberfrugt, løg, hvidløg og champignon op i den lune gryde, og rør det hele grundigt rundt.

Tilsæt dåsen med de hakkede tomater, tilsæt og knus bouillonterningen og tilsæt paprika, og rør det hele godt rundt.

Smag retten til med peber og vent gerne lidt med at smage retten til med salt, da bouillonen indeholder både salt smag og umami.

Skru ned for varmen på retten, og lad retten simre til risene er kogt færdige. Tag låget af de sidste 5 minutter, hvor risene koger.

Hæld vandet fra de sorte bønner og tilsæt dem til retten. Jævn gryderetten med en god sovsejævner – lav evt. din egen sovsejævner (se opskrift). Men jævn retten til den har en god konsistens og tilsæt kun lidt sovsejævner ad gangen, og lad det varme godt op.

*Husk at lade sovsen og retten koge godt op og juster eventuelt jævningen med lidt ekstra vand, hvis sovsen bliver lidt for tyk i konsistensen. Men igen det er en smagssag, hvor jævnet man ønsker sin sovs i retten, så prøv dig lidt frem.

Hæld ris og kødsovs op på tallerkenerne til familien. Afslut med at skylle og hakke den friske persille og brug den friske persille til serveringen og drys persille ud over retten, når kødsovsen og risen er serveret på tallerkenerne.

Bon appetit.Anmeldelse af BRASILIANSK GRYDERET: FEIJOADA

Her ser du en anmeldelse af BRASILIANSK GRYDERET: FEIJOADA opskrift. Mangler der anmeldelse af BRASILIANSK GRYDERET: FEIJOADA nedenfor, så modtager vi gerne dine erfaringer med opskrifter på mail: anmeldelse@aftensmad.net


Andre opskrifter med: