Opskrift: BRUNE RIS TIL GRATINEREDE BURRITOS INDEHOLDENDE OKSEKØD

Tilberedning af BRUNE RIS TIL GRATINEREDE BURRITOS INDEHOLDENDE OKSEKØD

Retten er med brune ris og grøntsager som peberfrugt, tomater, løg og hvidløg samt en ret med gode orientalske krydderier som spidskommen. Det hele serveret med gratineret burritos med oksekød samt friske økologiske basilikumblade. Retten herunder er til 2 personer.

Start med at vaske fingre og hænder under varmt vand med sæbe.

Sæt 1,5 dl. vand over i en gryde, tilsat lidt salt og hæld de brune ris i og kog dem i knap 18 minutter ved lav varme. Når de brune ris er færdigkogte, slukkes gryden og risene står på eftervarmen under låg til de skal bruges.

 

Klargøring af kødet

Tænd ovnen på 225 grader.

Skræl og hak løget, gem 1/4 af løget til tomatsovsen og anvend 3/4 aaf løget i kødsovsen.

Skræl hvidløgene og hak dem.

Skyl tomaterne og peberfrugten under den kolde vandhane og skær det i tynde strimler.

Tænd for en stor gryde og hæld rapsolie i og brun det økologiske oksekød. Skru varmen ned til middel varme, når kødet er brunet. Tilsæt de 3/4 af det hakkede løg samt lidt hvidløg. Gem lidt af løget og hvidløget til tomatsovsen. Tilsæt de hakkede tomater og peberfrugter til det brunede kød og tlsæt spidskommen og paprika og krydr med salt og peber. Lad kødblandingen stå og simre under låg knap 10 minutter. Imens laves tomatsaucen.

 

Tomatsauce

Hæld de hakkede løg samt det pressede hvidløg i en lille gryde ved middel varme i lidt rapsolie. Tilsæt flåede tomater, salt og peber samt spidskommen. Lad tomatsaucen simre ved middel varme i knap 5 til 6 minutter uden grydelåg.

Tag dåsen med kidneybønnerne og hæld væden fra dem og hæld dem sammen med oksekødet i gryden. Varm kidneybønnerne med i gryden de sidste 2 minutter.

 

Klargøring af totillas til ovnen

Placer de 4 tortillas på køkkenbordet.

Find et ovnfast fad med plads til 4 sammenrullede tortillas frem og læg bagepapir i.

Tag en ske og kom 1 spsk. kogte brune ris på hver af de 4 tortillas, tilsær derefter ca. 3 spsk. af kødblandingen og rul de 4 tortillas godt sammen og placer dem alle ved siden af hinanden i det ovnfaste fad.

Til sidst hældes tomatsovsen hen over midten af tortillaerne, dernæst tilsættes skiver af mozzarellaost ovenpå tomatsovsen.

Gratiner det hele i ovnen ca. 5 til 6 minutter.

 

Basilikum og servering

Mens retten står i ovnen pilles og skylles de friske basilikumblade fra den økologiske basilikumplante.

Når retten er færdig tages det ovnfaste fad ud af ovnen og pyntes med de friske basilikumblade.

Bon appetit.Anmeldelse af BRUNE RIS TIL GRATINEREDE BURRITOS INDEHOLDENDE OKSEKØD

Her ser du en anmeldelse af BRUNE RIS TIL GRATINEREDE BURRITOS INDEHOLDENDE OKSEKØD opskrift. Mangler der anmeldelse af BRUNE RIS TIL GRATINEREDE BURRITOS INDEHOLDENDE OKSEKØD nedenfor, så modtager vi gerne dine erfaringer med opskrifter på mail: anmeldelse@aftensmad.net


Andre opskrifter med: