Opskrift: STEGTE KARTOFLER med BØF LINDSTRØM OG SALAT

Tilberedning af STEGTE KARTOFLER med BØF LINDSTRØM OG SALAT

I denne ret serveres en god Bøf Lindstrøm med kartofler i tern med en god salat. Bøf Lindstrøm er opkaldt efter den norske kok Adolf Henrik Lindström som var med polarforskeren “Roald Amundsens” store sydpolsekspedition i årene 1910 til 1912, men Lindstrøm var også med på flere øvrige ekspeditioner rundt på Syd- og Nordpolen i starten af 1900-tallet. Lindstrøm gik meget op i at maden skulle smage godt, og da maden var knap, så producerede Lindstrøm en form for frikadelle med hakket kød, æg, mel, løg samt hakkede rødbeder, kapers og syltede agurker. Se opskriften herunder – Bon appetit.

Klargøring

Start med at vaske fingre og hænder i varmt vand og sæbe.

Pil og skræl løget og hak det fint.

Dryp alle kapers af i den vaskede og rengorte grøntsagsvask og hak kapers på skærebrættet.

Har I købt hele rødbeder, så skæres disse ud i fine tern på skærebrættet.

*Bemærk at hvis skærebrættet misfarves, så kan farven med rødbede mindskes. Se pletfjerningsvideo målrettet rødbedepletter i bunden af denne artikel.

Rør det hakkede oksekød rundt med salt og peber i et par minutters tid til det er godt blandet.

Vask fingre og hænder i varmt vand og sæbe.

Pil hvidløg og riv det fint på et rivejern og tilsæt det til kødet sammen med de hakkede rødbedetern, løg og kapers.

* Kapers kan evt. udelades hvis børnene ik’ kan li’ dem. 

Rør det godt sammen og sær kødblandingen farsen i køleskabet.

.

Kartofler, kød og salat

Kog 3/4 L vand i en gryde og krydr det med 0,5 tsk. salt. Skær alle kartoflerne i tern på ca. 1 x 1 cm og kog dem i ca. 8 min. med grydelåg på.

Opvarm rapsolie på to stegepander til en jævn varme.

På stegepande nr. 1, der steges bøffer: Form 2 til 3 bøffer og pres oksefarsen godt sammen, så de ikke falder fra hinanden mens de steges. Steg bøfferne i ca. 7 til 8 min. på hver side.

* Husk de skal ende med en centrumtemperatur på ca. 75. grader, når de er stegt og har hvilet lidt. 

På stegepande nr. 2, der steges kartoffelstykker: Dup og tør kartoffelternene af for vand i et par stykker køkkenrulle og steg dem sprøde og gyldne på stegepanden.

 

Smag retten til med salt og peber.

Har du købt en salatbanding så skyl salaten og servér med dressing. Smag evt. dressingen til med krydderi som salt, peber, oregano. Ellers skyl og hak salat og grøntsager.

Lun evt. lidt groft rugbrød på din brødrister.

.

Kilde

DR (2017). Hvorfor hedder bøffen Lindstrøm. Link: https://www.dr.dk/levnu/mad/hvorfor-hedder-boeffen-lindstromAnmeldelse af STEGTE KARTOFLER med BØF LINDSTRØM OG SALAT

Her ser du en anmeldelse af STEGTE KARTOFLER med BØF LINDSTRØM OG SALAT opskrift. Mangler der anmeldelse af STEGTE KARTOFLER med BØF LINDSTRØM OG SALAT nedenfor, så modtager vi gerne dine erfaringer med opskrifter på mail: anmeldelse@aftensmad.net


Andre opskrifter med: